Antena 3 CNN Actualitate Social Mama copilului mort într-un spital din Bucureşti reacţionează: ''S-au pierdut minute, secunde. Ei nu ştiau ce să facă!'' - VIDEO

Mama copilului mort într-un spital din Bucureşti reacţionează: ''S-au pierdut minute, secunde. Ei nu ştiau ce să facă!'' - VIDEO

Potrivit informaţiilor obţinute de Antena 3, decesul copilului de un an şi zece luni s-ar fi produs din cauza unei hemoragii, în condiţiile în care tocmai fusese operat de hernie inghinală. Părinţii acuză că băiatul s-a simţit rău timp de 10 ore înainte să intre în stop cardiorespirator, însă medicii au spus că este normal după o astfel de intervenţie chirurgicală. Mai multe anchete sunt acum în derulare.

''Fără strop de compasiune pentru noi. Vin şi ne ameninţă. Este business-ul versus viaţa unui copil, despre asta vorbim? Un copil de un an şi zece luni versus banii lor? Despre asta vorbesc ei? Ministrul Sănătăţii trimite DSP ca să vadă dacă este curat? Ştim şi noi că este curat, de asta ne-am dus acolo, că era curat. Astăzi avocata noastră a făcut o cerere ca să suspende licenţa. Nu pe hârtie. Hârtiile sunt impecabile, sunt de acord. Sunt convinsă că au toate procedurile. Sunt sigură că au toate procedurile. Vreau să văd dacă în practică, oamenii ăştia sunt în stare să facă faţă procedurilor de urgenţă, să facă complicaţiilor care apar după operaţie. Ei nu fac faţă. Oamenii ăştia nu ştiau ce să facă în primele minute. S-au pierdut minute, secunde. Ei nu ştiau ce să facă. Asta trebuie să ştie, că nu ştiau ce să facă. Noi SMURD-ul l-am chemat pentru că am chemat medicul care a operat copilul şi ne-a spus, sunaţi la 112. Pentru că noi nu gândeam. Medicul plecase. Văzuse copilul seara. Copilul transpira în cap şi era somnolent. Tot timpul am spus că ceva nu e în regulă, că nu s-a trezit după anestezie cum trebuie'', a spus femeia cu lacrimi în ochi.

Concluziile controlului făcut de Ministerul Sănătăţii la spitalul privat, după moartea copilului, vor fi transmise direct procurorilor. Cazul este anchetat pentru moarte suspectă. Raportul preliminar a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. În ceea ce priveşte modul în care personalul spitalului privat a acţionat, acest lucru va fi verificat de Colegiul Medicilor.

Subiecte în articol: spital bebelus copil mama
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are