Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: "Nu am avut, încă, niciun contact cu cancelarul Austriei"

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: "Nu am avut, încă, niciun contact cu cancelarul Austriei"

Mircea Ciolacu se află în Germania, aceasta fiind prima vizită a sa de când se află în funcția de premier al României. Vizita a avut în prim plan sprijinul statelor NATO privind aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că de la momentul numirii sale în fruntea Guvernului României nu a avut niciun contact cu cancelarul Austriei. Explicația a apărut în condițiile în care liderul austriac se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Declarația a fost făcută în timpul vizitei pe care Marcel Ciolacu o face în Germania.

"Deja vedem că premierul Spaniei a stabilit ca prioritate aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Până acum nu am avut nicio întâlnire cu cancelarul Austriei", a precizat Ciolacu. Premierul a mai spus că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen reprezintă o prioritate a noi conducerii a Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Admitere liceu 2023. Ministerul Educaţiei a comunicat data la care se va afişa ierarhia de admitere la liceu

Marcel Ciolacu a declarat că aderarea la Schengen este un drept al românilor pe care îl merită. De asemenea, Comisia Europeană are în vedere că țara noastră îndeplinește condițiile necesare pentru aderare.  

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor