Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre PNRR: "Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă"

Marcel Ciolacu, despre PNRR: "Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat joi că a discutat cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR şi acesta le-a dat dreptate social-democraţilor. Mai mult, el a apreciat că vizita premierului și a miniștrilor la Bruxelles a fost un eșec.

de Claudia Popovici    |   

În ultimele două zile, premierul Florin Cîțu a avut un maraton de întâlniri cu oficialii de la Bruxelles în care a încercat să îi convingă de faptul că România trebuie să primescă toți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Premierul a anunțat astăzi că România va primi de la Comisia Europeană toate cele 29,2 miliarde de euro pentru PNRR. El a mai precizat că va discuta cu PSD despre Planul Național de Reziliență și Relansare (PNRR) și despre contribuția României la bugetul UE.

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu consideră că PNRR este departe de a fi gata, mai ales că vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans a dat dreptate PSD, referitor la problemele semnalate.

„Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă.

Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026", a postat liderul PSD, Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD PNRR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă