Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela anunță că a fost o neînțelegere legată de zboruri. Când vor fi reluate

Marcel Vela anunță că a fost o neînțelegere legată de zboruri. Când vor fi reluate

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a răspuns miercuri seară întrebărilor venite pe pagina sa. Mai multe persoane, dintre care și una cu probleme medicale, au întrebat când vor fi reluate zborurile.

”Sunt în Anglia, în vizită la fiica mea. Vă rog să-mi dați o soluție să ajung acasă. Sunt bolnavă, mi s-au anulat trei bilete de avion”, i-a scris o femeie ministrului. 

”Așa cum știți, de la 1 iunie nu a fost anulată această suspendare a zborurilor, adică rămâne valabilă suspendarea zborurilor, și, cu ocazia analizei pentru a treia etapă de relaxare - din 15 iunie, există această posibilitate, dar evident după ce medicii epidemiologi și specialiștii din grupul tehnic vor analiza situația împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică.”, a spus Marcel Vela.

El a mai primit o întrebare legată de suspendarea zborurilor, dacă aceasta s-a făcut pe 15 mai pentru 14 zile sau pe toată durata stării de alertă.

”Pentru că a fost o neînțelegere, trebuie să vă spun că ele au fost au fost suspendate pe întreaga perioadă a stării de alertă, din 15 mai până în 15 iunie, doar că procedural ministerul Transporturilor anunță organele abilitate la nivel mondial, din 14 în 14 zile. De la 1 iunie, zborurile sunt suspendate în continuare, rămânând evident probabilitatea sau posibilitatea de a se organiza zboruri charter pentru repatriere, pentru zona industrială, comercială, transport de mărfuri, zona umanitară”, a mai spus Marcel Vela. 

Așa cum și-a obișnuit fanii de pe Facebook, Marcel Vela a sunat o femeie dintre cei care i-au pus întrebări. Ea voia să știe dacă își poate vizita părinții din altă localitate cu mașina personală. 

Subiecte în articol: Marcel Vela
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște