Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene: Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile, îi vor trimite din nou acasă

Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene: Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile, îi vor trimite din nou acasă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la o acțiune de ecologizare în județul Giurgiu. Acesta a făcut câteva precizări legate de decizia Comisiei Europene de a respinge formă actuală a PNRR prezentată de actuală coaliție de guvernare.

de Georgiana Adam    |   

"Au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile. Îi vor trimite din nou acasă cu acest Plan Național de Redresare și Reziliență." a spus șeful PSD.

"E un dezastru pentru România, pentru că nu primim nici acel avans de 12% din 29.2 miliarde. Vom ajunge în stadiul în care vom face împrumut și nu vom putea să îl folosim, pentru că nu avem aprobat PNRR." a adăugat Ciolacu.

Peste 10.000 de social-democrați din toată țara s-au implicat, de Ziua Pământului, într-o acțiune de anvergură în urma căreia au fost strânse sute de tone de gunoaie

Ciolacu anunță o inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.

„Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puțin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, declară Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Liderul PSD a anunțat că săptămâna viitoare va propune Parlamentului o nouă inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.

Astfel, în orice licitație publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuție cât mai scurt!

„Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele românești, PSD înțelege să susțină protejarea mediului. Credem că o Românie mai curată și mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci și mai multă civilizație și bunăstare.

PSD a fost și rămâne un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător și asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile și mai puțin poluante”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi