Antena 3 CNN Actualitate Medicii ne dau vești bune! Cât contează tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19

Medicii ne dau vești bune! Cât contează tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19

Încă un studiu arată cât de important este ca pacienții care s-au vindecat de coronavirus să meargă să doneze plasmă. Tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19 ajută semnificativ pacienții și asta s-a demonstrat încă o dată cu ajutorul unei echipe de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York.

de Andreea Cigolea    |   

Echipa a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19. Toți erau în stare gravă până la momentul în care au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare. Pacienții au avut o vârstă medie de 55 de ani și puține comorbidități inițiale, în afară de obezitate și au primit plasmă convalescentă în medie la 4 zile după internare.

Datele celor 39 de pacienți au fost comparate cu cele ale altor 156 de pacienți cu COVID-19 cu simptome și istoric medical similare, internați în aceeași perioadă, care însă nu au primit plasmă.

Ce arată studiul

- la 14 zile după ce au primit terapia cu plasmă, 18% dintre pacienți au necesitat în continuare suplimentarea cu oxigen, comparativ cu 28% dintre cei din grupul de control care nu primiseră plasmă.

- 13% dintre persoanele care au primit plasmă convalescentă au murit, comparativ cu 24% dintre cei care nu au primit.

- după expunerea la antibiotice cu spectru larg și anticoagulante,  s-a constatat un beneficiu semnificativ de supraviețuire pentru cei care au primit plasmă convalescentă.

 

Subiecte în articol: plasma tratament
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște