Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul care a publicat filmulețul cu pacientul invadat de larve de muște rupe tăcerea

Medicul care a publicat filmulețul cu pacientul invadat de larve de muște rupe tăcerea

Într-o apariție publică mai puțin obișnuită pentru cadrul oficial al unui premier, Dacian Cioloș a acuzat „lipsa de omenie” a sistemului sanitar din România, vizibilă în două cazuri pe care le-a nominalizat: Hexi Pharma și Spitalul de Arși, scrie Cătălin Tolontan.

„Sunt doar cele care au ieșit la suprafață”, crede șeful Guvernului.

El îi cheamă pe profesioniști, dar și pe cetățeni, să fie activi, să semnaleze și să se implice.

În celălalt capăt al Bucureștiului, fără legătură cu apelul lui Cioloș, ba chiar venind cu exemple că vorbele premierului nu devin fapte ale Guvernului, medicul Camelia Roiu decide să-și asume public statutul de doctor ce a oferit presei filmul cu viermi de la spitalul în care lucrează. Face acest pas împotriva sfaturilor noastre, ale ziariștilor. Și mai mult decât atât. Ea este doctorul care a dezvăluit minciuna guvernamentală și a sistemului medical imediat după Colectiv. Când a spus: „I-am salvat pe tineri dintr-o bombă de foc și i-am omorât într-o bombă cu microbi!”. A fost momentul când tema infecțiilor nosocomiale a devenit una de alertă pentru public și de negare pentru autorități. Somități ale sistemului și înalți oficiali l-au contrazis cu furia notorietății lor pe medicul anonim. „Din păcate am avut dreptate, așa-i?”, întreabă Camelia Roiu, 47 de ani, care a ajuns un țâr de om după un zbucium de 6 luni.

Subiecte în articol: medici spitale
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania