Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose, critici pentru MAE, în scandalul cu Ungaria

Mihai Tudose, critici pentru MAE, în scandalul cu Ungaria

Premierul Mihai Tudose a criticat, joi, poziţia MAE faţă de scandalul diplomatic cu Ungaria pe tema Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş, spunând că nu ar fi trebuit să reacţioneze atât de "dur", ca la "box". El a precizat că nu crede că Ungaria va vota împotriva aderării României la OECD, potrivit News.ro.

"Am citit mesajul Ungariei în altă cheie. E venit de la un secretar de stat, (...) un mesaj de aşa importanţă (...) nu vine de la un secretar de stat. Aia a fost o chestie care eu cred a fost o neînţelegere şi exacerbare. Nu consider foarte fericită poziţia MAE român, care s-a materializat tot de la un secretar de stat. O exacerbare a situaţiei care nu duce la nimic bun", a spus premierul, citat de News.ro, care a adăugat că reacția MAE a fost prea rapidă și prea dură.

Guvernul ungar a decis să îşi retragă sprijinul faţă de admiterea României în diverse organizaţii internaţionale, inclusiv OECD, invocând faptul că autorităţile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. 

Subiecte în articol: mihai tudose critici MAE scandal Ungaria
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români