Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de elevii din Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă. Autorităţile dau vina pe asociaţiile de proprietari

Mii de elevii din Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă. Autorităţile dau vina pe asociaţiile de proprietari

Mii de elevi şi preşcolari care învaţă în 23 şcoli şi grădiniţe din municipiul Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă întrucât instituţiile de învăţământ nu au centrale termice proprii, iar în oraş nu a început furnizezarea agentul termic în regim centralizat.

Deşi legislaţia prevede ca în condiţiile în care mai mult de trei zile consecutiv temperaturile scad sub 10 grade, şcolile trebuie să beneficieze de căldură, acest lucru nu s-a întâmplat în mai mult de jumătate din şcolile din municipiul la Suceava, chiar dacă temperaturile au coborât până la 0 grade.

Deocamdată autorităţile locale nu pot rezolva problema frigului din şcoli întrucât asociaţiile de proprietari, convocate într-o şedinţă la primărie, la care a participat şi furnizorul de agent termic, au cerut ca furnizarea căldurii să fie începută abia din 15 octombrie.

„Asociaţiile de proprietari au stabilit ca au cerut ca agentul termic să nu fie furnizat decât după data de 15 octombrie. Probail nu au bani să îl plătească. Din păcate asta afectează şi o parte din şcolile din oraş, iar noi nu avem altă soluţie. Abia peste 10 zile, din data de 15 octombrie va fi pornită căldura în municipiul Suceava”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

 

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: elevi Suceava autorităţi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște