Antena 3 CNN Externe Mii de bancnote ude şi pline de noroi adunate de angajaţii Băncii Federale din Germania pentru a fi curăţate şi spălate după inundaţiile devastatoare

Mii de bancnote ude şi pline de noroi adunate de angajaţii Băncii Federale din Germania pentru a fi curăţate şi spălate după inundaţiile devastatoare

Pentru a veni în sprijinul victimelor afectate de inundațiile devastatoare, Banca Federală din Germania a demarat un proces amplu de curățare, spălare şi uscare a bancnotelor care mai pot fi recuperate. Imaginile au devenit virale.

de Claudia Popovici    |   

Boris Roessler, fotograful care a surprins imagini în urma unui ciclu de spălare a bancnotelor într-o maşină de spălat uriașă a scris pe contul său de socializare că ceea ce pare a fi, la propriu, "spălare de bani" reprezintă, de fapt, o urmare neașteptata a inundațiilor tragice care a devastat mai multe orașe din Germania, în luna iulie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acțiunea desfăşurată în sediul din Mainz al Bundesbank de către Banca Centrală a Germaniei este una foarte amplă şi presupune curățarea şi uscarea bancnotelor, proces care poate dura şi până la 10 ore.

Până acum banca a primit în jur de 51 de milioane de euro cash trimise de mai multe instituţii, oameni de afaceri şi persoane fizice pentru a fi înlocuite", scrie Roessler care a surprins în imagini angajaţii băncii în timp ce numără bancnotele ude şi pline de noroi.

În luna iulie, urgia naturii a făcut prăpăd în Germania. Mai multe orașe au fost măturate de inundații devastatoare în urma cărora 184 de persoane au murit.

Potrivit autorităţilor, sunt cele mai grave inundații înregistrate în Germania din 1962 încoace.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are