Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Muncii: S-a stabilit ca cel mai mare salariu de bugetar să fie al preşedintelui României

Ministerul Muncii: S-a stabilit ca cel mai mare salariu de bugetar să fie al preşedintelui României

de S.T.    |   

Reprezentanţii Ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) au prezententat care sunt, până în acest moment, efectele Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, lege care urmăreşte o uniformizare a salariilor bugetarilor.

„Scopul actului normativ a fost echilibrarea sistemului bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncţionalităţi majore, în sensul că pentru aceleaşi funcţii şi atribuţii, funcţionarii din instituţiile statului aveau salarii diferite”, se arată într-un comunicat al ministerului condus de Olguţa Vasilescu.

„Prin Legea 153/2017 s-a consfinţit ca cel mai mare salariu din sistemul bugetar să fie al preşedintelui României, iar raportul a devenit de 1 la 12. Din acest motiv s-a luat măsura ajustării tuturor salariilor care depăşeau indemnizaţia preşedintelui României, în general a celor cu funcţii de conducere”, mai spun reprezentanţii MMJS.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are