Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, despre deficitul bugetar: "Vom închide sub 3%”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, despre deficitul bugetar: "Vom închide sub 3%”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut declarații după ce a participat marţi, în Parlament, la o dezbatere privind învăţământul universitar dual. 

Întrebat dacă există un nou proiect al legii Educației care va fi înaintat în Parlament, Teodorovici a spus că „doamna ministru Andronescu a fost foarte mult și intens implicată într-un astfel de proiect și va fi un punct în acel protocol. Am spus astăzi la această conferință că este o lege a educației în lucru și legea care să cuprindă și acea parte referitoare la învățământul dual. Și da, anul viitor, în primul semestru, trebuie să treacă de Parlament. Deci la final de iunie în Parlament votul final”. 

Teodorovici a spus și care este deficitul bugetar la final de an. 

"Vom închide sub 3% deficit. La nivel de european sunt și vor fi astfel de măsuri pentru că ei de la Comisiei au spus trebuie să luați și măsuri care să ducă la scăderea acestui delficit și e posibil, procedural, să se spună, țara x sau y sau împreună nu au luat astfel de măsuri și trebuie să ia o astfel de măsură. Bun, o să le vadă în buget pe 2019. La 10 luni de zile, deficitul este de 2,22, cred că 21 de miliarde de lei, deci ne încadrăm până la final de an sub 3%", a spus Teodorovici. 

Eugen Teodorovici a mai declarat că bugetul pentru anul viitor va fi trimis în Parlament la începutul lunii decembrie. 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"