Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii, lovitură pentru români. Dublarea alocațiilor ar putea fi amânată până la vară

Ministrul Muncii, lovitură pentru români. Dublarea alocațiilor ar putea fi amânată până la vară

Ministrul Muncii spulberă speranţele românilor în privinţa dublării alocaţiilor. Ministrul Violeta Alexandru a declarat că cel mai probabil legea, promulgată astăzi de Klaus Iohannis, va intra în vigoare abia la vară. 

Violeta Alexandru a afirmat că majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată abia după rectificarea bugetară.

”Să nu avem niciun dubiu asupra înţelegerii totale pe care o avem cu privire la necesitatea creşterii alocaţiilor. Cu toate acestea, pentru că legea a fost adoptată după momentul în care noi conturasem, definitivasem bugetul, iar el a fost promulgat de preşedinte, avem datoria să găsim resurse în buget cu care să se poată acoperi aceste fonduri. În acest moment nu sunt, pentru că ea a apărut după ce bugetul a fost promulgat. Prin urmare, cred că soluţia înţeleaptă este ca aceste resurse să fie găsite de urgenţă la momentul rectificării bugetare, (astfel ca măsura să fie aplicată, n.r.) din vară, în a doua parte a anului. Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanţa subiectului şi am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte”, a afirmat ministrul Muncii, într-un interviu acordat Adevarul.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a alocațiilor pentru copii. Președintele anunțase încă de săptămâna trecută că va promulga această lege, doar că mai aștepta informații de la Guvern pe această temă.

Miza dincolo de promulgare o reprezintă data la care intră în vigoare această lege. 

În urma votului din decembrie, de la 1 ianuarie, copiii cu vârsta până în 2 ani și cei cu dizabilități ar urma să aibă o alocație de 600 de lei pe lună, iar cei cu vârsta între 2 și 18 ani, vor primi  300 de lei pe lună.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept