Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare a sistemului medical”

Ministrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare a sistemului medical”

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a dat declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Ploiești, acesta spunând că de vină ar putea fi suprasolicitarea sistemului medical românesc, însă se așteaptă să se afle de la ce a pornit incendiul.

de Andreea Ştefan    |   

”Sunt doi pacienți care, din păcate, au decedat. A fost o evoluție fulminantă a acestui incendiu, care a fost anunțat la 4:16. În primele 10 minute, primele echipaje de intervenție au fost la fața locului și în 3 minute s-a stins incendiul.

Personalul medical a intervenit, a încercat să ajute la stingerea incendiului, pentru că extinctoarele sunt folosite, acest lucru se poate verifica din ceea ce mi-au spus cei de la IGSU, dar stingerea completă a incendiului a avut loc după sosirea pompierilor.

Din informațiile noastre, infirmiera, care are și arsuri și a fost transferată la Spitalul Floreasca, a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul și combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a declarat Cseke Atilla.

De menționat este și faptul că incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Ploiești este un al doilea astfel de incident care se întâmplă de când Cseke Atilla a preluat interimatul la Ministerul Sănătății.

”Trebuie să așteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătății, nici din partea altor autorități ale statului să dea o soluție, o cauzalitate posibilă la acest incendiu. Atâta timp cât nu știm cauza incendiului, atâta timp cât specialiștii nu ne spun ce s-a întâmplat, orice soluție sau orice rezultat pe care ne-am dori să îl spunem nu ar fi corect”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății.

Acestuia i-a fost amintit faptul că oemnilor le este frică acum să mai vină la spital, din cauza tragediilor care s-au întâmplat în ultima perioadă. În ciuda acestui fapt, ministrul dă vina pe suprasolicitarea sistemului medical.

”Ceea ce știm astăzi, și nu știm de azi dimineață de la acest incendiu, ci știm din săptămânile în care suntem, este acela că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou și va mai ține, pentru că valul pandemic va mai ține”, a mai spus Cseke Atilla.

Subiecte în articol: Cseke Attila Ministrul Sanatatii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept