Antena 3 CNN Actualitate Miron Cozma, reacție după decizia procurorilor miliari în Dosarul Mineriadei

Miron Cozma, reacție după decizia procurorilor miliari în Dosarul Mineriadei

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme i-au pus sub inculpare în Dosarul Mineriadei pe fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Totodată, în cauză, s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii în forma prevăzută de art. 439 alin.1, lit.g şi j din Codul penal, faţă de următorii: amiral (rez.) Emil "Cico" Dumitrescu, fost membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi şef al Direcţiei Generale de Cultură, Presă şi Sport din cadrul Ministerului de Interne; Cazemir Ionescu, fost vicepreşedinte al CPUN; Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al prim-ministrului; Miron Cozma, fost preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului"; Matei Drella, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni; Cornel Plăieş Burlec fost ministru adjunct la Ministerul Minelor; general (rez.) Vasile Dobrinoiu, fost comandant al şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne; general (rez.) Petre Petre, fost comandant al Unităţii Militare 0575 Măgurele, aparţinând Ministerului de Interne.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a reacționat la B1 Tv: „O surpriză și asta o subliniez (...) Mineriada este un termen absurd, care nu există și nu este recunoscut. Dar acea acțiune a fost pusă, chipurile, pe seama minerilor tocmai pe ideea că minerii erau cei care nu se puteau apăra. Miron Cozma nu a fost niciodată un om care să fie afiliat politic. Tocmai pentru aceasta, pentru că în permanență am fost împotriva tuturor, Miron Cozma a făcut 4 ani de închisoare pe vremea lui Constantinescu, 4 ani de închisoare pe vremea lui Ion Iliescu și 3 ani pe vremea lui Băsescu. (...) Acele manipulări KGB-iste ale lui Ion Iliescu că mulțumește minerilor lui Cozma, sunt niște aberații care s-au produs după ce pe 13 iunie, cu bestialitate, au fost împușcați (...)”, a comentat Miron Cozma.

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România