Antena 3 CNN Actualitate Mișcare surpriză la vârful Armatei Române: încă un general pleacă din funcție, odată cu schimbarea șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu

Mișcare surpriză la vârful Armatei Române: încă un general pleacă din funcție, odată cu schimbarea șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor semnalează o plecare de la vârful Armatei Române, care se produce, practic, în același moment în care are loc schimbarea șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

De astă dată, este vorba despre șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Viorel Pană (foto, stânga).

Deși mai are doi ani până la limita de vârstă, generalul Pană a renunțat, la cererea sa, la funcția actuală, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Administrația Prezidențială a comunicat că președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind trecerea în rezervă, din 30 noiembrie, a general-locotenentului cu trei stele Viorel Pană din Ministerul Apărării Naționale.

Cel care va asigura comanda Forțelor Aeriene Române este generalul Leonard-Gabriel Baraboi (foto, dreapta), până în prezent locțiitor al generalului Pană.

În timpul turneului în Africa, președintele Iohannis a decis cine va fi noul Șef de Stat Major al Apărării

Radu Tudor a scris, de altfel, că Iohannis a decis, în timp ce se afla în turneul african, cine va fi noul șef al Statului Major al Apărării (SMAp).

Decizia a fost luată în urma propunerii formulate de ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

În condițiile în care mandatul generalului Daniel Petrescu la șefia SMAp expiră, președintele l-a desemnat în această poziție pe generalul-locotenent Gheorghiță Vlad.

Acesta a fost locțiitor al șefului SMAp, fiind numit în această funcție din august 2022.

Schimbarea intră în vigoare la 30 noiembrie.

Gheorghiță Vlad s-a aflat anterior la comanda Diviziei 2 de Infanterie "Getica" Buzău, a fost comandant al Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, iar în anul 2007 a participat ca ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței din Irak.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare