Antena 3 CNN Life Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat. Ultima sa capodoperă, terminată chiar în ziua în care s-a împușcat

Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat. Ultima sa capodoperă, terminată chiar în ziua în care s-a împușcat

Locul în care artistul olandez Vincent van Gogh a pictat ultima sa capodoperă a fost descoperit, a anunțat Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Experţii au reuşit să identifice acest loc cu ajutorul unei vechi cărţi poştale, găsite din întâmplare.

de Diana Ionescu    |   

Pictorul a stat pe un deal acoperit cu copaci şi rădăcini, în oraşul Auvers-sur-Oise din nordul Franţei, când a pictat ultimul său tablou, intitulat "Les Racines". Descoperirea a fost făcută de directorul ştiinţific al Institutului "Van Gogh" în timpul izolării din luna aprilie.

În timp ce clasa documente, acesta a observat pe o carte poştală un detaliu care apărea şi în ultimul tablou al lui Van Gogh, "Les Racines". A fost nevoie de câteva săptămâni până când experţii de la Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam să concluzioneze că este vorba "foarte probabil" de locul potrivit.

Primarul orăşelului Auvers-sur-Oise: „Este o bucăţică din Vincent pe care o putem atinge sau vedea, ceva real”

Primarul orașului Auvers-sur-Oise, aflat la 35 de kilometri nord de Paris, s-a arătat extrem de încântat de descoperire şi de felul prin care oamenii se pot pune în pielea marelui artist: „Este o bucăţică din Vincent pe care o putem atinge sau vedea, ceva real şi ne putem pune puţin în pielea unui pictor excepţional şi ne putem imagina sentimentele pe care le-a avut în faţa acestor rădăcini. Este ceva ireal pentru mine”, a declarat primaru orașului, Isabelle Mezieres. 

Localnicii, dar şi turiştii, au profitat de ocazie şi au decis să viziteze locul, care este temporar protejat de o structură în lemn şi care va putea deveni un obiectiv cultural. Potrivit experţilor, Van Gogh picta adesea în împrejurimi. Locul se află în apropiere de Auberge Ravoux, unde pictorul si-a petrecut ultimele două luni din viata. Specialiştii cred că pictorul şi-a terminat lucrarea după-amiază târziu, pe 27 iulie 1890 şi în aceeași zi, Van Gogh s-a împuşcat.

Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat

Subiecte în articol: van gogh tablou
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă