Antena 3 CNN Actualitate N-au mai trecut testul alegerilor, dar au primit funcții la stat. Cine sunt norocoșii parlamentari

N-au mai trecut testul alegerilor, dar au primit funcții la stat. Cine sunt norocoșii parlamentari

Peste 20 de foști parlamentari din legislatura trecută care n-au mai încăput pe listele de candidați ai partidelor sau care au pierdut alegerile s-au înfipt apoi în posturi călduțe din aparatul de stat. S-au risipit care încotro: unul la o Agenție Nucleară, altul la Ministerul Sănătății sau la Senat, cu titulaturi precum "expert", "consilier personal", "director" sau chiar "președinte", scrie Pressone.ro.

Fostul senator PSD Timotei Stuparu (66 de ani) a fost numit secretar general adjunct al Senatului în ianuarie 2017. Numirea s-a produs în timp ce Stuparu era într-un proces cu năbădăi. A fost trimis în judecată după ce a concediat o femeie angajată la biroul său parlamentar, dar pe care, în acte, a păstrat-o în funcție și al cărei salariu l-a încasat el.

Tot la Senat, și tot pe funcții de conducere, au fost numiți și fostul deputat PNL care a migrat la ALDE Mihăiță Calimente, fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu (ALDE), care este astăzi director, dar și fostul senator PSD Neculai Bereanu – de asemenea, director.

La Guvern a fost numit în funcție de către premierul Mihai Tudose, pe un post de consilier de stat, și fostul deputat UDMR László Borbély (63 de ani).

Mai multe aici.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București