Antena 3 CNN Politică Nelu Tătaru: Vlad Voiculescu va fi audiat dacă Guvernul nu lămurește problema listelor COVID-19

Nelu Tătaru: Vlad Voiculescu va fi audiat dacă Guvernul nu lămurește problema listelor COVID-19

Fostul ministru al Sănătății, actual președinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat marți că "în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie" pentru a fi audiat în legătură cu listele cu testele COVID-19 pe județe.

de Georgiana Adam    |   

Demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele COVID-19 pe județe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize, a declarat într-un interviu la RFI președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru.

"Este o problemă a Guvernului în acest moment, pe care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie. Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informații și apoi vom avea și discuțiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie.", spune fostul ministru al Sănătății.

"Plecăm de la acel principiu că populația trebuie să fie informată, numai că fiecare informație trebuie să fie asumată, avizată și corectă. Nu știu, nu am cunoștință în acest moment dacă acele informații care au ajuns către populație au fost avizate de structuri sau nu, cred că aici este treaba Guvernului și a premierului să evalueze sau să verifice.

Dar mă reîntorc, este absolut necesar, atât pentru o informare corectă, ca aceste date să vină și să vină defalcat pe fiecare zonă, după cum și evoluția acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din țara noastră.

Nelu Tătaru: Asumarea și corectitudinea unor date cu avizarea de către instituția respectivă trebuie să existe

Da, pe fond, mi se pare corect(n.r. demersul). O transparență trebuie să existe, informarea trebuie să existe, dar acele lucruri pe care noi le considerăm amănunte și care înseamnă asumarea și corectitudinea unor date cu avizarea de către instituția respectivă trebuie să existe.

Acele cifre sau statistici nu cred că sunt pe înțelesul populației și nu merg doar să mă gândesc la avize, mă gândesc la a prezenta într-un anumit context fiecare din acele date pe care le-am dat populației. Faptul că am luat o bază de date și am prezentat-o, dacă într-adevăr este așa, mi se pare oarecum ceva brut, pe care încerci să-l prezinți populației, pentru a arăta o transparență.

Eu sunt adeptul prezentării unor date într-un context epidemic și pe înțelesul fiecăruia. Dincolo de acest lucru, mă întorc la ce spuneați dvs., la avizarea unor date. Da, avizarea unor date, dacă nu fac atingere către date personale, GDPR-ul sau către anumite zone de vaccinare, să spunem, care reprezintă unități militare sau reprezintă alte structuri care au un anumit regim."

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor