Antena 3 CNN Actualitate Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti

Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti

Update: Tânărul din Craiova, simpatizant ISIS, este adus la audieri la DIICOT Bucureşti. Adolescentul de 18 ani se afla sub control judiciar şi se pare că a recidivat. El a postat din nou mesaje de propagandă pe reţelele de socializare. Totodată, anchetatorii au ridicat mai multe probe din casă, printre care laptopuri, dar şi alte obiecte.

Ştire iniţială: Noi percheziţii în casa tânărului din Craiova, cunoscut pentru propaganda ISIS. Adolescentul de 18 ani a recidivat şi şi-a arătat din nou susţinerea pentru Statul Islamic.

Băiatul s-a izolat de familie, promovând mesaje de ameninţare. Procurorii au descins în casa sa, iar tânărul urmează să fie adus din nou la audieri, în Bucureşti.

Anul trecut, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT. El şi-a arătat atunci disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic prin sacrificiul său în state din Europa, el studiind în acest sens modalitatea în care se poate confecţiona artizanal o bombă sau se pot achiziţiona arme de tip AK.

Surse judiciare au declarat că tânărul chiar ar fi contactat oameni din Siria şi s-a oferit să-i cazeze la el acasă. 

 

Subiecte în articol: DIICOT adolescent perchezitii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben