Antena 3 CNN Actualitate Noi reguli pentru toți șoferii din România. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor

Noi reguli pentru toți șoferii din România. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri o Strategie Națională de Siguranță Rutieră prin care vrea să reducă la jumătate numărul de decese cauzate de accidentele rutiere până în 2020, conform libertatea.ro.

Cele mai importante prevederi, care privesc în mor direct șoferii, sunt acelea că permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, bilanțul tragediilor de pe șosele din țara noastră arătând la fel de sumbru și pentru anul 2016.

Drumurile naţionale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de către reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

Prin noua strategie naţională care vizează creşterea siguranţei rutiere în perioada 2016-2020, autorităţile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept