Antena 3 CNN Actualitate Jaf de mii de euro prin metoda "împrietenirii și distragerii atenției”. Nouă persoane au fost arestate

Jaf de mii de euro prin metoda "împrietenirii și distragerii atenției”. Nouă persoane au fost arestate

Poliţiştii din Dolj au făcut percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de furt. Nouă persoane, trei bărbaţi şi şase femei au fost arestate.

de Claudia Popovici    |   

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma celor opt percheziţii efectuate, poliţiştii din Dolj au arestat nouă persoane, trei bărbaţi şi şase femei pentru furturi comise din locuințe în mai multe județe din țară prin metoda "Împrietenirii și distragerii atenției”.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul acestui an, mai multe persoane domiciliate în Craiova, județul Dolj, s-ar fi deplasat în diverse localități din țară și sub pretextul cumpărării de țuică, făină sau păsări ar fi pătruns în curțile cetățenilor.

"O parte dintre cei în cauză ar fi distras atenția persoanelor vătămate, timp în care ceilalți ar fi intrat în locuințele acestora și ar fi sustras bani și bijuterii”, se arată în comunicat, potrivit mediafax.ro

Escrocii au reuşit să înşele mai multe persoane din județele Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Brașov și Cluj, iar prejudiciile cauzate ar fi de mii de euro și zeci de mii de lei, spun poliţiştii.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați bani, bijuterii și trei autoturisme, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Cele nouă persoane,trei bărbați și șase femei, au fost arestate.

Subiecte în articol: Dolj perchezitii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!