Antena 3 CNN Externe O fetiță a făcut un transplant de ficat la doar câteva luni de la naștere. Descoperirea șocantă făcută de medici în urma unui consult

O fetiță a făcut un transplant de ficat la doar câteva luni de la naștere. Descoperirea șocantă făcută de medici în urma unui consult

Brave Evie, care are numai nouă luni, are numeroase tumori la nivelul ficatului, coastelor, rinichilor și abdomenului.

Evie s-a născut cu o boală hepatică rară.

Un ficat i-a fost găsit în 24 de ore și doctorii i-au spus mamei sale, Nathalie, 26 de ani, și tatălui Dyllan, 27 de ani, că șansa de transmitere a bolii a fost de 0,5%. Evi are o soră geamănă, Katie și un alt frate în vârstă de 3 ani. 

După transplant, Evie a petrecut cinci săptămâni în spital și a urmat o perioadă de recuperare. Dar mama ei a văzut o umflătură pe coaste în noiembrie anul trecut  și doctorii au descoperit că celulele canceroase cresc în ficat și se răspândesc. 

A fost diagnosticată cu glioblastom, cancerul care i-a ucis donatorul. Datorită ședințelor de chimioterapie, boala s-a mai diminuat. Din rațiuni obiective pronosticul este necunoscut, medicii argumentând că astfel de situații sunt extrem de rare.

Mama sa, Nathalie, a declarat: "Dacă nu ar fi avut transplantul acela, nu ar fi în viață astăzi, a avut o perioadă de 8 luni uimitoare". Ea a spus despre Evie: "E atât de fericită. "E uimitor ceea ce a învins", informează The Sun.
 

 

Subiecte în articol: cancer
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște