Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă a murit la câteva ore după o operaţie de cezariană într-un spital din Marea Britanie

O româncă a murit la câteva ore după o operaţie de cezariană într-un spital din Marea Britanie

O tânără de origine română a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană la un spital din Essex, Marea Britanie în urma unei hemoragii puternice. Doctorii nu au folosit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viaţa şi nu i-au administrat nici coagulante, deşi le aveau la dispoziţie, relatează The Guardian.

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019, însă a ajuns la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa.

În acea zi, doctorii au încercat fără succes sa-i inducă naşterea, ca în seara următoare să-i facă cezariană. Gabriela a născut o fetiţă sănătoasă pe 26 februarie. Câteva ore mai târziu a fost dusă de urgenţă în sala de operaţii după ce a început să piardă sânge, murind în acea noapte, în preajma orei 5.

Chemat să depună mărturie în calitate de expert, medicul ginecolog Malcolm Griffiths a declarat că la o jumătate de oră de la naştere Gabriela pierduse 600 ml de sânge – o cantitate normală în cazul unei cezariene - însă o jumătate de oră mai târziu, a mai pierdut doi litri de sânge.

Detalii, pe adevarul.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"