Antena 3 CNN Politică Oamenii lui Vlad Voiculescu și legăturile lor cu big pharma

Oamenii lui Vlad Voiculescu și legăturile lor cu big pharma

După ce Vlad Voiculsecu a declarat vineri că motivul real pentru plecarea din fruntea ministerului Sănătătii a fost cerința lui de a se face concursuri cinstite pentru angajările din Casele Județene de Pensii, Antena 3 prezintă oamenii pe care fostul ministru i-a plasat în poziții cheie și legătură lor cu companiile pharma.

de Georgiana Adam    |   

"Cine este sistemul, pe cine ați supărat?, a fost întrebat Vlad Voiculescu vineri."

"Supărările sunt între cei care au beneficiat de acces privilegiat la vaccinuri, între cei care profit de sistemul sanitar prin comenzi politice, la fiecare nivel, vorbim despre foarte multe fonduri, despre independența care trebuie să există la nivelul fiecărei instituții, independență profesională.

Dacă șeful unei case județe răspunde doar la comenzi politice, atunci cum credeți că va direcționa banii? Nu vorbim despre casa națională de asigurări. casele județene au independență foarte mare, decid cum se duc banii. Aveți vreo îndoială cât de mică că există inclusiv interese financiare?" a fost răspunsul acestuia.

Monica Negovan, apropiată a echipei Voiculescu-Moldovan, a fost numită şefa Direcţiei pentru politica medicamentului din Ministerul Sănătăţii, în luna februarie a acestui an

De de profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Negovan e considerată a fi din cercul de cunoscuţi ai Andreei Moldovan (originară tot din Târgu Mureş), primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii, dar şi a actualului şef al instituţiei.

Pe 19 februarie 2021, Vlad Voiculescu a delegat Andreei Moldovan, prin ordin de ministru, mai multe atribuţii, aceasta urmând să fie responsabilă pentru coordonarea Direcţiei generale pentru asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică, a Direcţiei politica medicamentului, dispozitivelor şi tehnologiilor medicale (adică exact structura pentru care s-a organizat selecţia în aceste zile), DSP-urile din ţară, precum şi Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

ONG-ul lui Vlad Voiculescu, finanțat de Big Pharma

Vlad Voiculescu a creat ONG-ul  MagiCamp în anul 2013.  Despre acest ONG  presa a scris că s-a bucurat de finanțări foarte substanțiale din partea marilor firme internaționale de medicamente. Big Pharma. Doar câteva exemple: “În anul 2015,  Pfizer a sponsorizat MagiCamp cu 50.000 de lei, iar Novartis cu 160.000 de lei. În anul următor, ONG-ul  a primit sponsorizări de la firmele Novartis, Pfizer și Himalaya.”

“Novartis sponsorizează MagiCamp încă de la înființare, relație solidă bazată pe colegialitatea din cadrul Institutului Aspen dintre Vlad Voiculescu și Nicolae Voiculescu, fost director al Novartis timp de 7 ani,  un personaj foarte influent în sistemul sanitar, mereu în anturajul puterii, fie că vorbim de dl Bazac, dl Bănicioiu sau însuși dl Ponta. Trei firme de medicamente sponsorizează o asociației a ministrului Sănătății”, dezvăluia  în anul 2016 jurnalista Ioana Ene Dogioiu în ziare.com.

Subiecte în articol: Vlad Voiculescu big pharma
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei