Antena 3 CNN Politică Oana Zamfir, despre decizia lui Klaus Iohannis: A cântărit din perspectiva oportunității. Această oportunitate vizează interesul direct al președintelui

Oana Zamfir, despre decizia lui Klaus Iohannis: A cântărit din perspectiva oportunității. Această oportunitate vizează interesul direct al președintelui

Adrian Ursu și Oana Zamfir au vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Nu e surprinzătoare, cred că e continuarea firească a atitudinii pe care a avut-o Klaus Iohannis. Argumentele lui Tudorel Toader erau atât de evidente, încât numai „orbul găinilor” le putea explica. Pe niciunul dintre aceste argumente Klaus Iohannis nu a vrut să le vadă”, a spus Adrian Ursu.

„E de neînțeles de ce a avut nevoie de două luni de zile pentru a se pronunța. Nu se înțelege care a fost analiza îndelungată. Asta ar fi trebuit să prezinte președintele României, trebuia să pledeze în defavoarea argumentației ministrului Justiției. Președintele a cântărit altceva decât adresa primită de ministrul Justiției. A cântărit din perspectiva oportunității. Această oportunitate vizează interesul direct al președintelui. Acest refuz este unul care cântărește extrem de greu”, a spus Oana Zamfir. 

Președintele Klaus Iohannis a respins luni cererea de revocare din funcție a șefei DNA, Laua Codruța Kovesi, cerere formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. În acest context, ministrul Justiției a anunțat deja că va ataca la Curtea Constituționalădecizia lui Klaus Iohannis.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”