Antena 3 CNN Externe Președintele Barack Obama se declară feminist, chiar de ziua lui de naștere

Președintele Barack Obama se declară feminist, chiar de ziua lui de naștere

Președintele american Barack Obama s-a declarat feminist joi într-un editorial publicat de ziua sa și a pledat pentru continuarea eforturilor în vederea eliminării prejudecăților legate de gen, relatează AFP.

Tată a două fete și crescut de o mamă celibatară, Obama a scris un editorial pentru revista dedicată femeilor Glamour, afirmând chiar în ziua în care a împlinit 55 de ani că "este o perioadă extraordinară pentru a fi femeie".

"Nu spun acest lucru doar în calitate de președinte, ci și de feminist", a dezvăluit el.

Enumerând progresele realizate de femei — de la dreptul la vot până la accesul la meserii la care până acum nu aveau acces — Barack Obama a apreciat că "schimbarea cea mai importantă și poate cea mai dificilă dintre toate este schimbarea de sine".

El a subliniat că implicându-se în educația fiicelor sale Sasha, de 15 ani, și Malia, de 18 ani, a devenit conștient de presiunile la care sunt supuse fetele.

"Vedem comportamente sociale subtile și nu atât de subtile perpetuându-se prin intermediul culturii. Vedem o enormă presiune la care sunt supuse fetele pentru ca ele să arate, să se comporte și chiar să gândească într-un anume mod", a adăugat președintele american, care va pleca de la Casa Albă în ianuarie anul viitor, după două mandate.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"