Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu, atac la adresa lui Ponta: Fostul premier suferă de „amnezie de vară”

Olguța Vasilescu, atac la adresa lui Ponta: Fostul premier suferă de „amnezie de vară”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îl contrazice pe Victor Ponta în legătură cu declarația fostului premier, făcută în direct la Realitatea TV, potrivit căreia în spațiul public s-a creat o confuzie, în sensul că s-a susținut că Guvernul a modificat legea pensiilor speciale, dar că, de fapt, este vorba despre pensiile militare de serviciu.

„Haideți sa lămurim odată pentru totdeauna ce înseamnă pensie specială: acea pensie care se încadrează doar parțial principiului contributivității din Legea 263/2010 și care e reglementată de o lege ce se referă doar la o anumită categorie de foști angajați", a subliniat ministrul Muncii pe contul său de Facebook.

Lia Olguța Vasilescu a mai susținut că, fie că se numesc pensii militare, de serviciu sau indemnizații pentru parlamentari, dacă beneficiază de o lege proprie, se încadrează in categoria legilor speciale.

Ea a dat și exemplu de astfel de persoane, respectiv „diplomați -Legea 216/2015, funcționari parlamentari - Legea 215/2015, aviatori- Legea 83/2015, grefieri - Legea 130/2015, consilieri și auditori Curte„a de Conturi - Legea 7/2016, magistrați -Legea 303/2004 și militari Legea 223/2015.

Vasilescu a susținut că Victor Ponta suferă de amenzie de vară: Într-adevăr, până în anul 2015, când a părut Legea 223, militarii nu beneficiau de legislație proprie, fiind incluși în Legea 263/2010. Acum suntem intr-o alta paradigmă. De care a uitat până și inițiatorul a mai toate legile speciale... Amnezie de vară...".

Subiecte în articol: Olguta Vasilescu Victor Ponta atac
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania