Antena 3 CNN Actualitate Locale Oradea, oraşul unde s-au încasat cei mai mulţi bani din amenzi pentru parcare

Oradea, oraşul unde s-au încasat cei mai mulţi bani din amenzi pentru parcare

Oradea este campioană la venituri din amenzi de parcare. Administraţia a construit locuri de parcare şi îi taxează pe cei care creează haos pe străzi. Numai în acest an, Primăria a încasat din amenzi peste două milioane şi jumătate de lei. Fiecare leu a fost folosit însă pentru construcţia a noi locuri de parcare. Situaţia nu este însă fel de roz în toată ţara. Avem peste noua milioane de maşini şi doar puţin peste un milion de locuri de parcare în toată ţara.

de Georgiana Adam    |   

În primele 10 luni ale anului, peste 2,5 milioane de lei au adunat la bugetul local cei 22 de angajați ai primăriei Oradea, responsabili cu controalele.

În 2020, Oradea a încasat mai bine de o treime din totalul veniturilor din amenzi de parcare, la nivel național, ce se ridică la 5 milioane de lei.

"Pe 2020 am avut încasări de 2.58 milioane din amenzi, iar pe anul 2021 avem peste 2.5 milioane pe cele 10 luni. Toţi banii din amenzi merg la buget și se reinvestesc în parcări, fie subterane sau supraterane", a spus Marcel Dragoș, viceprimar Oradea.

Încă de la ora 7.30 dimineața, grupaţi in echipe de 2-3 persoane, controlorii iau la pas fiecare stradă și verifica toate mașinile parcate.

"Avem până în 12-14 km pe zi. Suntem mai mulţi şi suntem pe sectoare. Avem 7, 8,10 străzi pe care le controlăm", spune unul dintre controlorii de parcări.

Subiecte în articol: Oradea parcare amenzi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor