Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraş din România, supravegheat cu drone pentru a-i prinde pe infractori: "Intră, odată cu livrarea acestor echipamente, pe lista celor mai dotate orașe din țară"

Oraş din România, supravegheat cu drone pentru a-i prinde pe infractori: "Intră, odată cu livrarea acestor echipamente, pe lista celor mai dotate orașe din țară"

Premieră în România. O localitate va fi supravegheată cu drone pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie în spații publice și pe cei care dețin construcțiile ilegale, pentru care nu plătesc taxe.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Este vorba de Popeşti Leordeni, unde autorităţile locale vor astfel să pună capăt infractionalităţii. Aparatele vor survola localitatea zilnic pentru a putea fi identificati cei care comit ilegalităţi şi cei care au umplut orașul de gunoaie. Dronele au costat 120 mii euro şi au fost achiziţionate cu fonduri europene.

"Popești-Leordeni intră odată cu livrarea acestor echipamente pe lista celor mai dotate orașe din țară privind instrumentele de apărare și combatere a infracțiunilor la nivel local. Acestea vor survola orașul zilnic în căutarea și identificarea celor care au umplut orașul de gunoaie!”, a transmis primarul localității, Petre Iacob.

Edilul a publicat pe o rețea de socializare un clip video în care prezintă dronele. Iacob a anunțat că pe dispozitive pot fi instalate și „goarne foarte puternice”.

"Dronei i se poate atașa și o goarnă foarte puternică (accesorii pe care le avem), având posibilitatea de a comunica cu persoanele vizate și a le da indicații audio astfel încât să înțeleagă că nu au unde să se ascundă până la sosirea echipajului de poliție”, a explicat primarul.

Subiecte în articol: drone Popesti Leordeni infractori
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator