Antena 3 CNN Actualitate Alți doi pacienți morți astăzi, după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul ajunge la 17 decese

Alți doi pacienți morți astăzi, după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul ajunge la 17 decese

Doi pacienți și-au pierdut viața, marți, în urma incendiului petrecut acum o săptămână și jumătate la Institutului Naţional de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București.

de Laura Dinu    |   

Update 11:20. Autoritățile au anunțat că încă un pacient care se afla internat la Institutul Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului și-a pierdut viața. Informația vine la doar câteva ore după ce, marți dimineața, mai fusese anunțat un deces. 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Militar Central din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. 

Tot în această dimineață, Ministerul Sănătății a mai fost informat despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, transferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, potrivit Mediafax. 

Bilanțul a ajuns, în acest moment, la 17.

Ancheta IML va stabili cauzele decesului

Și în aceste cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Spitalele din România, bombe cu ceas. Dr. Ţincu: Oricând, în orice spital de la noi, o tragedie e posibilă

Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3.

Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile. 

Subiecte în articol: pacient matei balș
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile