Antena 3 CNN Actualitate Pensionar în Piața Moghioroș: ”Mi-a zis soția să iau ce pot. Mi-am permis ceapă, usturoi și mere”

Pensionar în Piața Moghioroș: ”Mi-a zis soția să iau ce pot. Mi-am permis ceapă, usturoi și mere”

Criza scumpirilor loveşte România parcă şi mai tare în Săptămâna Mare.

de Roana Rotaru    |   

Sunt preţuri care au crescut chiar şi cu 50%, iar asta se va vedea pe masa de Sărbători, pentru că mai toate alimentele tradiţionale sunt mai scumpe. Cât din aceste scumpiri sunt justificate, cât e speculă? 

Pensionarii cumpără mai puține alimente anul acesta în comparație cu alți ani înainte de Paște. 

”Am plecat de acasă la banca să achit o datorie și soția a zis ”treci pe la piață și iei ce poți”, din 40 de lei am luat 3 legături de usturoi, 3 legături de ceapa, și 3 kg de mere cu 2 lei kg din alea cele mai bune romanești. Anul trecut luam mai multe” ne-a spus Petrică Enache, pensionar. 

Aveți 43 de lei să dați pe un kg de miel și de obicei o pulpa nu are doar un kg are de la 2-3kg?

”Nu am și nici nu iau pt că îmi depășește bugetul. Sincer să fiu cumpăram mai puține, miel nu luam oricum nu, dar luam din toate cate puțin trebuie un cozonac, o friptura de masa, o sarma. Domnului premier, doar atât vreau să îi transmit că eu am fost militar de cariera și îmi pare rău că s-a amestecat în laturile astea cu politica”

Vă încadrați pt voucherele acelea de 50 de euro?

”Nu mă încadrez în voucherele de 50 de euro pt că am depășit 1500 de ron pensia. Ar trebui să dea la țoață lumea nu că ăla are mai mult decât celalalt”. 

Subiecte în articol: piata Paste
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are