Antena 3 CNN Actualitate Social Persoanele care au muncit în condiții grele vor primi o pensie mai mare

Persoanele care au muncit în condiții grele vor primi o pensie mai mare

Potrivit unui act normativ care a intrat recent în vigoare, pensionarii care au muncit în condiții mai grele și ale căror pensii au fost stabilite înainte de 1 ianuarie 2011 vor beneficia de plata pensiilor recalculate, așa cum li se promisese în 2015, scrie avocat.ro.

Executivul a stabilit că drepturile de pensie recalculate se vor acorda în două etape: în luna iulie și în luna noiembrie a acestui an.

Drepturile de pensie recalculate se vor plăti în etape. În luna iulie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1990-31 martie 2001 inclusiv, iar în luna noiembrie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv.

Pensionarii vizați de recalculare au parte de o creștere a punctajelor anuale realizate, cu 50% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale. Iar cu 25% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții deosebite.

De aceste recalculări beneficiază nevăzătorii și persoanele cu handicap sau persoanele din industria extractivă de petrol și gaze.

 

Subiecte în articol: pensie mare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile