Antena 3 CNN Actualitate Plângere împotriva lui Victor Ponta la DNA. Denunțătorul, un fost candidat la Capitală

Plângere împotriva lui Victor Ponta la DNA. Denunțătorul, un fost candidat la Capitală

de M.Z.    |   

Doi bucureşteni îmbrăcaţi în costume populare au depus joi o plângere la DNA împotriva fostului premier Victor Ponta, potrivit unei televiziuni de știri.

Cei doi bărbați susţin că fostul Guvern a încălcat legea atunci când a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a donat comunităţii musulmanilor un teren din nordul Capitalei pentru construcţia unei moschei.

Unul dintre cei doi a devenit cunoscut după ce a îngropat carne de porc pe terenul respectiv şi a candidat la Primăria Bucureştiului.

„Încălcarea legii cultelor. Prejudiciază statul român. Poporul nu a fost întrebat dacă doreşte sau nu această megamoschee. Cei care vor face precum Victor Viorel Ponta, ca el vor păţi. O să-l urmărim şi la puşcărie dacă va ajunge, să ducem chiftele şi să-l întrebăm dacă mai doreşte mega moschee”, a spus Cătălin Ioan Berenghi.

Proiectul moscheii din sectorul 1 a stârnit dezbateri aprinse în societatea românească. Discuţiile preliminare dintre România şi Turcia, pe tema construirii unei moschei şi a unei biserici, au început imediat după Revoluţie. 

În timp ce comunitatea musulmană turcă a primit undă verde pentru a construi o moschee la Bucureşti, România primeşte la schimb un spaţiu pentru a ridica o capelă şi un cămin pentru pelerini în Turcia.

Terenul dat prin Hotărâre de Guvern se află chiar lângă Romexpo, pe bulevardul Expoziţiei, numerele 22-30, și are nu mai puțin de 11.000 de metri pătrați. Nu este vorba doar despre o moschee, ci despre un centru cultural şi spiritual care va include o bibliotecă, dar şi săli de curs în care se va preda Coranul.

În iulie 2015, protocolul pentru construirea moscheii din Capitală a fost semnat

Lăcaşul de cult ar urma să aibă o capacitate de circa 1.000 de locuri şi va fi o copie a moscheii de la Constanţa.

Citiți și Moscheea din București a primit avizul Primăriei Sectorului 1

Subiecte în articol: Victor Ponta DNA plangere moschee
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro