Antena 3 CNN Life Plantele pe care nu trebuie să le ții în casă pentru că aduc ghinion

Plantele pe care nu trebuie să le ții în casă pentru că aduc ghinion

Există mai multe plante care conform superstițiilor aduc ghinion dacă le ținem în casă.

de Andreea Cigolea    |   

Bumbacul - nu e bine să îl ținem în casă pentru că este asociat cu perioada sclavagistă și poartă ghinion.

Plantele poziționate în partea de nord a casei - au puterea de a atrage energia negativă în casă și distrug norocul. 

Garoafe -  Garoafele nu se țin niciodată în casă, potrivit miturilor și superstițiilor. Se spune că ele aduc ghinion, iar asta pentru că sunt cel mai adesea folosite la înmormântări.

Ficus - Se spune că ficusul aduce ghinion. Potrivit unor legende din popor, ficusul aduce ceartă și energii negative în casă, motiv pentru care nu ar trebui ținut niciodată într-un apartament.

Limba soacrei - Sub denumirea populară limba soacrei, planta Dieffenbachia nu trebuie ținută în casă și nu doar pentru că aduce ghinion, dar este și otrăvitoare. Se spune că această plantă aduce ghinion dacă este ținută într-o zonă întunecoasă și dacă este mutată prea des.

Cactusul - Se spune că dacă într-o casă în care există o fată necăsătorită, cactusul va face ca ea să rămână fără partener. În plus, se spune că aceste plante atrag energiile negative într-o casă, motiv pentru care e mai bine să fie ținuți în spații deschise.

Bonsaiul - Se spune că ei atrag sărăcia și în Asia copăceii sunt ținuți mereu afară.

Plante uscate - aduc ghinion și familia nu va mai avea sănătate și spor

Plantele benefice pentru casa ta

''Paquira aquatica este o plantă foarte cunoscută în întreaga lume. O să observăm un mănunchi de   frunze care cresc.  Are tulpină împletită şi este e foarte benefic să o cumpărăm de mică petru că are o viteză de creştere colosală atunci când îţi merge bine în casă. Deci este un barobometru al prosperităţii.

Plantele cu frunze cărnoase cu verde pronunţat, cum este crassula, ficusul'. Are acele frunze ovale cărnoase verzi şi aduce prosperitate'', a spus Anca Dimancea, specialist Feng Shui.

Violeta africană este și ea o plantă Feng Shui, deloc pretențioasă, ușor de îngrijit chiar și de începători.

Există însă şi plante pe care ar trebui să evitaţi să le ţineţi în imediata apropiere, conform acelorasi practici Feng Shui. De asemenea, practica Feng Shui interzice creşterea oricăror plante în camera unde dormiţi.

Subiecte în articol: flori casa ghinion
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor