Antena 3 CNN Externe Polonia, dispusă să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul țării, pentru a descuraja Rusia

Polonia, dispusă să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul țării, pentru a descuraja Rusia

Polonia ar fi dispusă să dețină arme nucleare americane staționate în țară, a declarat liderul partidului polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, în timp ce Varșovia solicită acțiuni mai dure împotriva Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

de Cerasela Stafie    |   

Înaltul oficial spune că Polonia este pregătită să desfășoare arme nucleare americane pentru a descuraja agresiunea rusă: ”dacă americanii ne-ar cere să depozităm arme nucleare americane în Polonia, am fi deschiși”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, viceprim-ministru și liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție din Polonia, anunță NEXTA și Jerusalem Post.

Jaroslaw Kaczynski a menționat că Polonia ar saluta, de asemenea, o creștere cu 50% a numărului de trupe americane în Europa.

”Polonia ar fi încântată dacă americanii și-ar crește prezența în Europa de la 100.000 de soldați în prezent la 150.000 în viitor, din cauza agresivității tot mai mari a Rusiei”, a declarat Kaczynski pentru ziarul german Welt am Sonntag.

”Dintre aceștia, 75.000 de soldați ar trebui să fie staționați pe flancul estic, adică la granița cu Rusia; 50.000 de soldați în statele baltice și Polonia”, a mai spus el în interviul, care a fost publicat și pe site-ul partidului de guvernământ Law and Justice (PiS).

Aproximativ 80.000 de soldați americani erau în Europa înainte ca trupele ruse să invadeze Ucraina. Războiul, pe care președintele rus Vladimir Putin l-a numit ”operație militară specială” de demilitarizare a vecinului său, a alimentat temerile de securitate în statele de pe flancul estic al NATO.

Alianța a răspuns prin creșterea prezenței sale în regiune. Luna trecută s-a anunțat formarea a încă patru grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia.

Subiecte în articol: Polonia arme nucleare Război Ucraina Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte