Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea celei mai mari tragedii rutiere din Mehedinţi. 36 de oameni au pierit într-un autobuz condus de un şofer beat

Povestea celei mai mari tragedii rutiere din Mehedinţi. 36 de oameni au pierit într-un autobuz condus de un şofer beat

Puţini severineni îşi mai amintesc de tragicul accident rutier petrecut în primăvara anului 1958, pe Dealul Colibaşului, la câţiva kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, când 36 de pasageri aflaţi într-un autobuz au pierit mistuiţi de flăcări.

Profesorul pensionar Gheorghe Bârneanu, cel care a condus prestigiosul liceu de artă din municipiul Drobeta Turnu Severin vreme de peste 25 de ani, îşi aminteşte acea cumplită zi de 8 mai 1958, când şi-a pierdut mama în acest accident. Avea atunci 12 ani. Mama sa, Aurora Bârneanu, profesoară de matematică (cu studiile la Dusseldorf-Germania) a plecat împreună cu mezina familiei, Lidia (3 ani), cu autobuzul, la Drobeta Turnu Severin pentru a-l externa pe soţul său.

„În ziua respectivă, autobuzul şi-a mărit traseul de la Ilovăţ până la Şovarna, şi ca să inaugureze această nouă linie a venit din Turnu Severin chiar directorul lui ITA. Fiind la el acasă şi dorind să arate sătenilor că a mărit linia până acolo a organizat un chef, unde s-a îmbătat atât de rău că nu i-a mai dat voie şoferului să conducă autobuzul şi a condus el. Înainte de a intra în Malovăţ, autobuzul s-a răsturnat”

Continuarea, pe Adevarul.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania