Antena 3 CNN Actualitate Povestea impresionantă a lui Usko, singurul urs din lume care a trăit în scaun cu rotile. Și-a pierdut mama când era doar un pui și umbla singur prin pădure

Povestea impresionantă a lui Usko, singurul urs din lume care a trăit în scaun cu rotile. Și-a pierdut mama când era doar un pui și umbla singur prin pădure

Usko este singurul urs din lumea care a făcut fractură de coloană vertebrală și a fost nevoit și stea în scaun cu rotile. În cele din urmă, ursul a murit în nordul Greciei. 

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea lui Usko, singurul urs care a reuşit să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant”, a anunţat asociaţia de protecţie a naturii Arcturos. 

„În timpul scurtei sale vieţi, el ne-a învăţat ce înseamnă să lupţi pentru viaţă şi să nu pleci niciodată braţele în faţa unor piedici de netrecut”, precizează asociaţia.

Ursul s-a stins din viață din cauza insuficienței renale. El a fost găsit în 2015, când era doar un pui, în Republica Macedonia de Nord. După fractura la coloana vertebrală, a paralizat de la talie în jos, potrivit Agerpres. 

Mama lui Usko fusese ucisă, iar el umbla singur prin pădure. 

„Nu avea nicio şansă de supravieţuire, dar îngrijitorii şi veterinarii au văzut la Usko o dorinţă incredibilă de a trăi şi au hotărât să-i creeze un scaun rulant adaptat special pentru el, pe care l-a adoptat imediat”, a explicat vineri Arcturos.

„El a crescut având trei scaune rulante diferite şi a devenit unul dintre rarele animale sălbatice care au folosit acest mecanism”, a precizat asociaţia.

Subiecte în articol: urs scaun cu rotile
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște