Antena 3 CNN High Tech Povestea uneia din cele mai deştepte femei din lume: Tânăra din Sibiu care lansat un soft aşteptat de toate companiile mari din lume

Povestea uneia din cele mai deştepte femei din lume: Tânăra din Sibiu care lansat un soft aşteptat de toate companiile mari din lume

Ambiţia, tenacitatea şi perseverenţa sunt atributele care au ajutat-o pe Raluca Ada Popa, o tânără sibiancă, să fie recunoscută la nivel mondial ca fiind un geniu al informaticii.

Raluca Ada Popa e o tânără pe care, dacă ai vedea-o pe stradă, ai spune despre ea că e frumoasă. Dar dacă o auzi povestind despre parcursul ei profesional, cu siguranţă spui că e deşteaptă. Şi fără ”fiţe”, pentru că la nivelul la care a ajuns, Raluca are o modestie moderată. Recunoaşte că e în top, dar şi că a ajuns acolo pe meritele şi forţele proprii. Altfel nu se poate la MIT şi Berkeley.

Raluca s-a specializat în securitate informatică şi în acest domeniu a realizat şi lucrarea de doctorat. ”Lucrarea mea s-a bazat pe protejarea datelor, dar într-un fel diferit. De exemplu, alte programe de acest gen crează un zid în jurul informaţiei, dar care poate fi spart de hackeri. Eu am gândit un program care criptează informaţia. Se poate lucra cu ea, dar accesată din exterior ea e criptată. Cu această lucrare am câştigat premiul pentru cel mai bun doctorat în informatică de la MIT”, spune Raluca.

Detalii, pe businessmagazin.ro

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are