Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea unui meci de fotbal amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"

Povestea unui meci de fotbal amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"

Zăpadă cât cuprinde şi un stadion alb complet, dincolo de orice efort supraomenesc din partea organizatorilor. Frig, gheaţă ca un smalţ de bomboană pe scaunele din tribune.

Vremea a pus punct unor competiţii, chiar dacă temporar şi ameninţă că va face la fel şi cu altele. De multe ori în istoria fotbalului sportul a luat pauză forţată din cauza condiţiilor meteo.

1979

Inverness Thistle – Falkirk, meci din campionatul Scoţiei a fost amânat de nu mai puţin de 29 de ori.

1962

Englezii i-au spus „The Winter from Hell”. A fost una dintre cele mai geroase şi pline de zăpadă ierni din regatul britanic. Pe 26 decembrie, Sunderland trebuia să joace cu Bury, dar arbitrul nu a vrut să dea drumul la joc. Cei 42.000 de fani din tribune (în liga a doua) l-au convins însă. Din cauza suprafeţei de joc impracticabile, Brian Clough s-a ciocnit cu portarul advers, Chris Harker şi nu s-a mai ridicat de pe gazon. Verdictul: ruperea ligamentelor încrucişate şi final de carieră. Clough a revenit incredibil după doi ani dar a reuşit să joace doar trei meciuri pentru Sunderland înainte de retragerea definitivă. Clough a atins apogeul ca antrenor la începutul anilor 80, atunci când a luat două Cupe ale Campionilor Europeni cu Nottingham Forest.

Continuarea, pe istoriafotbalului.com.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi