Antena 3 CNN Actualitate Președintele Curții Constituționale, mesaj ironic pentru procurori

Președintele Curții Constituționale, mesaj ironic pentru procurori

de S.T.    |   

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a comentat joi decizia CCR care blochează interceptările SRI în dosarele penale și a transmis un mesaj ironic.

„Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Şi de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii şi poliţia judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte - «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările”, a declarat joi Zegrean.

Știți că în Anglia nu se pot folosi interceptările ca probă în proces? Și nimeni nu a fost condamnat, nu cred, doar pe o înregistrare. Dacă înregistrarea nu e susținută de probe, nu poate fi nimeni condamnat”, a susținut Zegrean.

Interceptările și denunțurile, baza dosarelor DNA

Peste 86% din dosarele înregistrate în ultimii 2 ani sunt bazate pe sesizări ale persoanelor fizice ori juridice și instituții publice, a arătat Andreea Sava, joi, la „100 de minute”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor