Antena 3 CNN Actualitate Primarul comunei Joița, județul Giurgiu, și-a acordat un spor de 25%

Primarul comunei Joița, județul Giurgiu, și-a acordat un spor de 25%

Un primar din Giurgiu a emis și semnat o dispoziție prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25% la indemnizația proprie.

de S.T.    |   

Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis, miercuri, un comunicat arătând că sunt trei aleși locali în conflict de interese și patru în incompatibilitate.

Potrivit comunicatului ANI, primarul din comuna Joița, județul Giurgiu, Constantin Tănase, a emis și semnat în data de 27 aprilie 2017 o dispoziție prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25%, la indemnizația proprie.

El este în conflict de interese.

Trei aleși locali în conflict de interese și patru în incompatibilitate

De asemenea, în aceeași situație este și viceprimarul orașului Ianca, județul Brăila, Mircea Mircescu. Acesta, în exercitarea mandatului de viceprimar (2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Ianca din data de 31 mai 2017, în urma căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local și o societate comercială, în cadrul căreia soția era asociat unic și avea funcția de administrator. Contractul avea ca ca obiect închirierea unui teren din domeniul privat al orașului.

În conflict de interese administrativ este și Vasile Urzică, fost consilier local în CL al comunei Vînători Neamț, județul Neamț, care, în calitate de consilier local a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii din data de 27 aprilie 2018, în baza căreia Primăria Vînători Neamț a încheiat un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei Vînători Neamț, cu o asociație (deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deținea calitatea de președinte în cadrul asociației).

Alți patru aleși locali au fost găsiți în incompatibilitate.

Subiecte în articol: primar Joița Giurgiu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor