Antena 3 CNN Actualitate Primul județ din România care interzice slujbele în biserici, inclusiv înmormântarea și botezul

Primul județ din România care interzice slujbele în biserici, inclusiv înmormântarea și botezul

Prefectul Nicolae Ungur, din Maramureș, a hotărât să interzică toate slujbele din biserici, indiferent de cult.

”Bună seara. Decizii luate astăzi în ședință extraordinară CJSU:  Se suspendă până la data de 22 martie a.c., în județul nostru desfășurarea activităților în cadrul Programului After School, dar și alte programe cultural-educaționale care implica copiii, cu posibilitate de prelungire.  La unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din județul nostru va fi prezent la sediile acestora doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat și paza.

Celelalte cadre didactice și personalul auxiliar rămân acasă, până la data de 22 martie a.c. Măsură poate fi prelungită în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religisoase, până la de 31 martie a.c., în zilele de sâmbăta și duminica. Lacașele de cult rămân deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase.”, se arată în comunicat.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania