Antena 3 CNN Economic Fermierii, în pragul falimentului din cauza crizei COVID: Aruncăm laptele, iar animalele le dăm la abator. "Toată munca noastră de-o viață s-a terminat"

Fermierii, în pragul falimentului din cauza crizei COVID: Aruncăm laptele, iar animalele le dăm la abator. "Toată munca noastră de-o viață s-a terminat"

Producătorii şi procesatori români de lapte riscă să intre în faliment, din cauza crizei provocate de COVID-19. Oamenii spun că nu-şi primesc banii, astfel că fermierii se gândesc să arunce laptele şi să vândă vacile la abator.

de M.Z.    |   

"Procesatorul care îmi preia laptele nu ne-a mai dat banii din luna ianuarie, care a fost ultima lună achitată. Oricum dădeam litrul de lapte cu 1,55 lei, acum am primit notificare că trebuie să-l dau cu 1,10 lei. (...) Directorul general al firmei procesatoare mi-a spus că nu a primit banii de la 30 de spitale și penitenciare, aceste instituții nu mai primesc bani de la bugetul statului, ca atare a renunțat la 60% din producție și a rămas cu 40%", spune Ștefan Muscă, reprezentantul cooperativei Fermierii Patrioți, potrivit agrointel.ro.

Aceleaşi probleme le întâmpină şi cu hipermarketurile, motiv pentru care fermierii se gândesc ca după 15-20 mai, când ieşim din starea de urgenţă, să dea animalele la abator.

"Probabil că vom arunca laptele, așteptăm să vină 15 mai, toată munca noastră de-o viață s-a terminat. N-am cum să vând laptele dacă nu îl procesez!", mai spune fermierul.
 

Subiecte în articol: lapte
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are