Antena 3 CNN Actualitate Când va fi finalizat Pasajul Piața Sudului din București

Când va fi finalizat Pasajul Piața Sudului din București

de S.T.    |   

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie, astfel că proiectul pentru pasajul de la Piața Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018, a informat biroul de presă al Primăriei, prin intermediul unui comunicat.

„Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut și, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiționale, pentru care fosta administrație nu a inițiat discuții. Primarul General estimează că noul termen este acoperitor și ca nu vor mai exista alte prelungiri, cel puțin în cazul Arcului de Triumf”, a informat PMB. 

Astfel, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere — Piața Sudului, finanțate prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, reiese din comunicat.

Proiectul „amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei (și zona adiacentă lor)”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în proporție de 50%, fiind prelungit până la data de 31 decembrie 2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului și asigurării funcționalității acestuia.

Lucrările la reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepționate, iar proiectul a fost prelungit până la 1 noiembrie 2016, în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor și indicatorilor proiectului.

„ASSMB realizează toate activitățile pentru asigurarea funcționalității proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branșamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obținerea autorizației de funcționare și ISU pentru ambulatoriu)”, a precizat sursa citată.

Proiectul de consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în procent de 90%, iar termenul a fost prelungit până la 30 octombrie 2016.

Subiecte în articol: piata sudului Gabriela Firea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare