Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Dacă va cădea Odesa situația se va complica extrem de mult pentru toată Ucraina"

Radu Tudor: "Dacă va cădea Odesa situația se va complica extrem de mult pentru toată Ucraina"

Radu Tudor, analist militar şi realizator Antena 3, declară că Zelenski și armata Ucrainei se concentrează acum pe două obiective strategice - Odesa şi Kiev.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Aceste repetate victorii ale armatei ucrainene ne îndreptățesc să sperăm că Ucraina își va putea câștiga controlul asupra teritoriului național. Dar din punct de vedere al operațiunilor militare, asta presupune să ai mai multe fronturi deschise și ai nevoie de nişte resurse imense.

În primul rând trebuie să păzești în continuare foarte bine capitala Kiev, care este centrul resurselor pentru decizii politice, militare și economice.

Trebuie absolut obligatoriu să te concentrezi pe protejarea, înarmarea şi întărirea orașului Odesa pentru că dacă va cădea Odesa situația se va complica extrem de mult pentru toată Ucraina și pentru bazinul Mării Negre", a declarat analistul militar Radu Tudor.

"Sunt aproape convins că Zelenski și armata Ucrainei se concentrează pe două obiective strategice, și anume Odesa şi Kiev", a mai spus Radu Tudor.

Război în Ucraina | Paradă plănuită de Vladimir Putin pe data de 9 mai, în Mariupol 

În urmă cu scurt timp, forțele ucrainene ar fi bombardat teritoriul Rusiei. Vorbim despre atacuri în regiunea Breansk, potrivit presei ruse.

Șeful regiunii din vestul Rusiei vorbește despre mai mulți răniți, printre care s-ar afla și o femeie însărcinată.

Subiecte în articol: radu tudor
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!