Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre creșterea constantă a numărului de cazuri noi de coronavirus: 'Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare'

Raed Arafat, despre creșterea constantă a numărului de cazuri noi de coronavirus: 'Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare'

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunțat sâmbătă că este posibil să se amâne faza următoare de relaxare, în contextul în care bilanțurilor arată o creștere constantă a cazurilor de coronavirus din ultimele zile. Arafat a subliniat că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

de Cristina Tudorache    |   

"Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus", a declarat Arafat.

Totodată, Raed Arafat a susţinut că nu este exclusă prelungirea stării de alertă: "Dacă cifrele rămân aşa sau continuă să crească este foarte probabil să fie nevoie de prelungirea situaţiei în care suntem. Ca să putem gestiona”, a adăugat el.

Arafat a explicat că există îngrijorare privind evoluția numărului de infectări, în condițiile în care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectă regulile ca în faza întâi.

Raed Arafat anunță controale drastice

"Îmi pare rău să o zic, dar or să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci vor începe şi vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat s-a arătat "îngrijorat” de ceea ce se întâmplă, spunând că este mai preocupat decât era în urmă cu o lună, pentru că "s-a întărit curentul” care susţine că virusul nu este decât "o biată gripă”.

"Asta e îngrijorarea noastră acum: mesajul care se transmite la populaţie că eu ca medic nu fac ceea ce fac ceilalţi medici. (....) De ce să mă creadă pe mine, ca medic, şi să nu-l creadă pe celălalt medic, care spune că e o biată gripă?”, a mai spus Raed Arafat.

 

Subiecte în articol: Raed Arafat relaxare coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"