Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan, extrem de supărat: "Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”

Rareș Bogdan, extrem de supărat: "Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”

Rareș Bogdan a anunțat că va trimite scrisori șefilor de stat și de guvern pentru a afla de ce este ținută România în afara Spațiului Schengen, asta deși țara noastră „îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate” de 10 ani.

de Gabriel Dano    |   

„În ciuda faptului că România îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate, în ciuda rapoartelor de evaluare pozitive, în ciuda voturilor succesive din Parlamentul European, în ciuda poziției Comisiei, dreptul nostru a rămas pe hârtie”, a spus Rareș Bogdan într-o declarație de presă.

Europarlamentarul PNL a afirmat că salută votul din Consiliu dat în unanimitate pentru intrarea Croației, membră a UE din 2013, în Spațiul Schengen, dar a adăugat că nu înțelege ce se întâmplă în cazul României.

„Românii fac parte din UE din 2007, dar se află în situația de a privi cum eforturile de îndeplinire a criteriilor, și aș aminti aici doar investițiile de miliarde, rămân irelevante, cu toate că, instituțional vorbind, Comisia Europeană a afirmat în 2011 că îndeplinim cerințele de aderare. Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”, a precizat Rareș Bogdan, șeful delegației EPP România din Parlamentul European.

Parlamentul European a adoptat în iulie 2021 Raportul anual privind Spațiul Schengen și a cerut respectarea Rezoluției din 2018 prin care se cere integrarea României și Bulgariei. Membrilor Consiliului European li s-a cerut „să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime și aeriene și să permită acestor țări să se alăture, cu drepturi depline, spațiului de liberă circulație fără controale la frontierele interne”.

 

Subiecte în articol: Rareș Bogdan Schengen
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște