Antena 3 CNN Actualitate Inedit Reacția tulburătoare a unui cimpanzeu, ținut 29 de ani în laborator pentru teste, când vede cerul pentru prima dată

Reacția tulburătoare a unui cimpanzeu, ținut 29 de ani în laborator pentru teste, când vede cerul pentru prima dată

Un cimpanzeu care a fost ținut pentru teste în laborator, a fost eliberat pentru prima dată în natură după 29 de ani. Reacția sa când vede cerul, pentru prima dată, este cutremurătoare.

de Ioana Mircea    |   

Un material video emoționant arată reacțiile cimpanzeului Vanilla  după ce a fost eliberat în natură, din laborator, după 29 de ani. Este prima dată când Vanilla vede cerul.

Cimpanzeul Vanilla, o femelă în vârstă de 29 de ani, a fost ținută toată viața în captivitate. Animalul a fost eliberat din laborator, unde era ținut într-o cușcă de un metru pătrat, în 1997, apoi a fost mutat în California. Aici era ținut alături de alți cimpanzei într-o cușcă din plasă metalică, fără iarbă și fără condiții propice de trai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vanilla a fost eliberată de organizația Save the Chimps, din Florida, care se ocupă cu protecția animalelor. Cimpanzeul trăiește acum în Florida, într-un loc special amenajat pe mai multe hectare, în aer liber, numit sanctuarul Salvați Cimpanzeii.

Citește și: Închisoare, timp de doi ani și jumătate, pentru un bărbat care a ucis un câine, în Sibiu

În imaginile surprinse se vede cum Vanilla iese cu precauție afară. Masculul alfa, pe nume Dwight o îmbrățișează, și Vanilla se bucură, apoi se uită la cerul însorit și este absolut captivată.

În acest sanctuar trăiesc alți 226 de cimpanzei salvați din laboratoare, circuri și grădini zoologice, potrivit thesun.co.uk.

Subiecte în articol: cimpanzeu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator