Antena 3 CNN Externe Interdicție de intrare în magazinele din Praga pentru refugiații din Ucraina, fake news demontat de AFP

Interdicție de intrare în magazinele din Praga pentru refugiații din Ucraina, fake news demontat de AFP

Refugiații din Ucraina au interdicție de intrare în anumite magazine din Cehia. Sunt afișe puse în vitrinele mai multor magazine. În realitate, afişele au fost falsificate şi plasate în mai multe magazine, fără ştirea reprezentanţilor unităţilor comerciale.

de Andreea Ştefan    |   

Mai multe magazine au decis să interzică intrarea refugiaților ucraineni. Aşa suna iniţial ştirea care a făcut înconjurul lumii, însă, în realitate, totul a fost un fake news generat de o persoană anonimă care a trimis imaginile false către o publicaţie din Cehia, iar aceasta a publicat fără să verifice veridicitatea.

Prague Morning și-a cerut scuze pentru postare pe 26 mai, după ce utilizatorii au identificat-o ca fiind falsă. În postarea sa, ziarul a spus că un cititor le-a trimis imaginile și că nu a reușit să verifice veridicitatea acestora. „Ne cerem scuze”, a precizat ziarul într-o postare pe Twitter, se arată într-un raport al AFP.

Cum suna ştirea iniţială, care a stârnit indignare în rândul oamenilor din întreaga lume şi care s-a dovedit a fi falsă:

Comercianții au ajuns la un nivel al exasperării, în condițiile în care sunt tot mai multe acte de violență și furturi, iar protagoniștii lor sunt cetățeni veniți din Ucraina.

Proprietarii unor magazine au afișat în vitrină un semn de ”interzis” pentru refugiații ucraineni.

Măsura luată de cehi a stârnit mai multe polemici, în special la Praga, în legătură cu toleranța și discriminarea generală, nu doar pentru anumiți indivizi.

Subiecte în articol: interdictie refugiati Ucraina Cehia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM